Elokuu on lopuillaan, ollaan saatu nauttia viimeinkin kesähelteistä. Elokuussa onkin ollut paljon tapahtumia, ei ole sivujakaan  ehditty päivittää.. Alkukuukausi  meni mustikka metsässä ja vadelmapuskaissa, myös kanttarelleja on löytynyt tavallista enemmän.Niiden kanssa on mennyt aikaa , ennen kuin ne ovat pakasteessa ,  mehuja ja hillojakin on keitetty.

Näyttelyissä on sentään ehdittu käydä  kolmena viikonloppuna, yksi viikonloppu meni äidin 80v. päiviä  järjestäessä ja juhliessa. Viimeisenä viikonloppuna meidän pihassa oli vilskettä, kun Nutun ja Jepen pentuja tuli kolme kyläilemään sekä vielä vähän myöhemmin Nessan ja Jepen pentu Mimmi  käväisi. 

LUUMÄKI  2.8.     Tuomarina  Tuula Savolainen

005.jpg014.jpg

Täplätassu Kaapo   JUN ERI 1

022.jpg

Fidelis Hurjan Melli   VAL ERI 2 SA PN3

Hyvät nartun mittasuhteet. Riittävä raajakorkeus. Kaunis kaula, kaunis pää ja ilme. Oiken kokoiset ja asentoiset korvat. Hyvä rungon tilavuus. Hieman kapea, jyrkkä lantio. Lyhyehköt olkavarret. Hyvin kulmautunut takaa. Alaskiinnittynyt häntä voisi asettua selälle tiukemmin. Liikkuu tasapainoisesti ,joskin sivuaskel voisi olla ponnekkaampi. Turkki voisi olla hieman karheampi.

026.jpg

VET ERI 3

Hyvät mittasuhteet omaava reippaasti esiintyvä veteraani narttu. Hyvä pää. Erinom kokoiset ja asentoiset korvat.Keskirusk. hieman pyöreät silmät. Hyvä tilava rintakehä. Hieman luisu lantio. Hyvin kulm. takaa. Lyhyöhköt olkavarret. Riittävä raajakorkeus. Sivuliikkeessä askel jo hieman lyhyt. Hyvä häntä, hyvä karvanlaatu.

 

KOTKA  16.8    Tuomarina Jussi Liimatainen

Täplätassu Lapin Kemppi " Ropi"  JUN EH 3

023.jpg

Täplätassu Kaapo   JUN EH2

012.jpg

 

Täplätassu Jesper  "Jeppe"  AVO EH2

Hyvänmallinen uros . Saisi olla hieman maskuliinisempi. Hyvä pää ja ilme. Ryhdikäs kaula ja ylälinja. Erinom. hännän kiinnitys. Etuosa saisi olla kulmaantuneempi. Riittävä runko. Niukat takakulmaukset. Kesäkarvassa. Kapea lyhyt takaaskel.

028.jpg

 

Täplätassu Joonatan  "Nipa " AVO ERI1

Hyvä koko ja rungon mittasuhteet. Kaunis täyteläinen pää. Kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukat etukulmauset. Hyvä runko ja luusto. Erinom. häntä. Erinom. liikkeet. Kesäkarvassa.

030.jpg

 

Täplätassu Isabella  " Hilu "  AVO ERI 2

Erinom. mittasuhteet. Hieman kapea pään malli. Kookkaat korvat. Lyhyt kaula. Hyvä etuosa ja rungon malli. Riittävä luusto. Jyrkkä lantio ja alas kiinnittynyt häntä. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella.

039.jpg

 

Fidelis Hurjan Melli  "Melli"   VAL ERI2  SA PN3 

Kaunis raaminen hivenen pitkä narttu. Hyvä pään malli. Vaaleat pyöreät silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinom. etuosa. ja rungon malli. Pitkä lanne. Erinom. takaosa. Hyvä häntä. Kauniit sivuliikkeet.

045.jpg

 

Fidelis Grata Persona  "Nina "  VET ERI 2

Hieman matalaraajainen veteraaninarttu. Hyvä pää malli. Pyöreät silmät. Kaunis kaula ja ylälinja. Erinom. häntä. Hyvä etuosa ja runko. Turhan pitkä lanne. Voimakkaat takakulmaukset. Etuliike voisi olla tehokkaampi.

052.jpg

068.jpg

Näyttely on meidän osalta ohitse, kotia päin lähdössä. Taustalla Katariinan puiston  merimaisema.

 

 

KOUVOLA  22.8   Tuomarina  Ambjörn Lindgvist

Täplätassu Joonatan " Nipa"  AVO EH3

Oikein hyvän tyyppinen. Hyvän muotoinen pää, kallon pitäisi olla leveämpi. Hyvän muot. silmät. Hyvin asettuvat korvat. Lyhyt kaula. Hyvä selkä. Vahva lantio. Putoavat ristiluut. Alas asettuva häntä. Riittävät kulmaukset. Vielä kapea rintakehältään. Liikkuu lyhyin ja ahtain askelin takaa, irrallisesti edestä. Erinom . turkin laatu, mutta tänään puuttuu voluumia. Oikein mukava luonne.

Täplätassu Jesper  Poissa  , Jeppe pudotti karvansa kokonaan , emme kehdanneet lähteä Jepen kanssa  Kouvolaan.

 

 HEINOLA  23.8.   Tuomarina Mari Lackman

Ropi      JUN H

053.jpg

Nipa      AVO EH3

063.jpg

Erittäin hyvän tyyppinen kookas nuori herra. Hieman kapea pää ja leveälle asettuvat korvat. Hyvä purenta. Hyvä rintakehän pituus. Eturinta saa leventyä. Hieman pitkä lanne. Pysty olkavarsi. Normaalit takakulmaukset. Hyvät käpälät ja luuston vahvuus sekä raajakorkeus. Hyvä häntä. Kesäturkki. Liikkeet saisi vielä tiivistyä.

Melli    VAL ERI 2 SA PN3

070.jpg

Erinom. tyyppinen. Hyvä pään profiili. Tilava runko.Hieman niukat , tasapainoist kulmaukset. Hyvä raajaluuston vahvuus. Tänään hieman tuhdissa kunnossa. Karvapeite ei parhaimmillaan. Selässä pehmeyttä sekä seistessä että liikkeessä.

Nina    VET ERI 2 SA

072.jpg

Erinom. tyyppinen. Hyvä pää ja ilme. Hyvät korvat. Erinom . ylälinja. Tilava runko. Rodunom.kulmaukset ja liikemalli. Hieman lyhyt oikea asent.häntä. Ikäisekseen hyvä karvan laatu. Ikä näkyy jo hampaissa ja pienenä pyylevyytenä. Kantaa ikänsä kunnialla, toivotaan pirteitä vuosia.

 

22.8 Lauantaina , Nessan pentu Täplätassu Musta Matami  " Ines ", kävi meitä moikkaamassa  etukäteen, kun ei päässyt sen viikonlopun tapaamiseen.

I034.jpg

 Jepen kanssa peuhattiin niin, että Ineksen täytyi mennä vesialtaaseen viilentymään.

018.jpg

Jeppe ja Ines

024.jpg

Jeppe ja Ines

026.jpg

Hilukin pääsi moikkaamaan siskopuoltaan.

020.jpg

046.jpg

Jeppe ja Ines

050.jpg

Ineksellä on ihanat taittokorvat.

 

Nutun ja Jepen pennut 1v.

29.08. saatiin 3 pentua vierailulle.  Kippe.  Kaapo ja Luna.

113.jpg115.jpg

Luna , Kippe  ja Kaapo

004.jpg029.jpg

Nuttu ja penskat.

035.jpg

Tytöt Luna ja Kippe

046.jpg064.jpg076.jpg079.jpg108.jpg137.jpg

Hilu ja Mimmi

147.jpg

148.jpg178.jpg

Täplätassu Musta Mimmi   ja Täplätassu Jesper